Damızlık Hayvan

Yumurta tavukçuluğu sektöründe 1986 yılında yerini alan Zorluer Şirketler Grubu, yenilikçi ve ilkelerine bağlı sistemleri ile 1992 yılında Zorluer Damızlık olarak hizmet vermeye ve kaliteli yumurtanın yanında sağlıklı yumurta civcivleri üretmeye başlamıştır.
Uzun yıllardır Türkiye'de üretimde bulunmayan Dekalb Beyaz ırkını yenilenmiş hali ile tekrar ülkemize getirmiş ve bünyemize katmış bulunmaktayız. Türkiye'de tek temsilcisi ve üreticisi olduğumuz DEKALB BEYAZ ırkını, günlük civciv ve yarka üreticilerine sunmaktan gurur duyarız.

Ayrıca dünyanın en iyi kahverengi ırkı olarak kabul edilen ve kullanıcılarının bir kere aldıktan sonra vazgeçemediği her açıdan harika olan bir diğer ırk olan ISA Brown ırkınıda  tekrardan ülkemize getirmiş ve bünyemize katmış bulunmaktayız. Türkiyede tek temsilcisi ve üreticisi olduğumuz ISA BROWN-KAHVERENGİ ırkını , günlük civciv ve yarka üreticilerine sunmaktan gurur duyarız.

Türkiye menşeili ve bakanlık ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde piyasaya sürülen bu ırk özellikle hobi tavukçuluğu ve salma tavukçuluk için kritik önem taşımaktadır. Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünün Kanada’dan getirdiği bir saf tavuk ırkından melezleme yoluyla üretilen bir tavuk türü olarak bilinen Atak tavuğu, yılda ortalama 270 – 290 arası yumurta verilmektedir.Bu tür yerli  yumurta tavuğu olarak da bilinmektedir.Bu tavukların vücut ağırlığı ortalama 1300 gram ile 2200 gram arasında değişiklik göstermektedir. Yumurta renkleri gri-bej rengindedir. Salma tavukçulara- doğal tavukçulara ideal bir yumurta çıkartan Atak tavuğu yüksek verimlidir.